Dans en folklore

BUIKDANS – SPAANSE DANS – ARGENTIJNSE DANS – AFRIKAANSE DANS – TAPDANCE – SAMBA – SALSA – TROPICAL -
SHOWBALLET – MODERN DANCE – HIPHOP – BREAKDANCE – STREETDANCE – VOLKSDANSEN

Dans is misschien wel de oudste vorm van communicatie tussen mensen. Met behulp van gebaren en beweging wist men zich onderling verstaanbaar te maken. Tegenwoordig is de dans nog steeds een vorm van communicatie. Wat te denken van bijvoorbeeld de tango?! Maar bovenal is dans een prachtige vorm van kunst om naar te kijken en van te genieten. Schitterende kostuums, verbazingwekkend snelle pasjes en sensuele non-verbale communicatie. Dans is passie, energie en beleving in al haar facetten.
 

BUIKDANSERESSEN

Back_Stage_Kitty_Hagen_buikdanseres_oosters_16

ZEYNA

Laat u betoveren door buikdanseres Zeyna. Zij neemt u mee naar een wereld die de Hollandse koud doet vergeten met een traditionele Indiase volksdans, Egyptische volksdans, een gesluierde haremdans of een krachtige zwaarddans. Haar betoverende verschijning en de magie van de dans maken elk optreden tot een onvergetelijke ervaring.

Back_Stage_Kitty_Hagen_buikdanseres_oosters_12

LAETANA
Buikdans is een zeer vrouwelijke en sierlijke dans die tot de meest kenmerkende uitingen van de Arabische wereld gerekend kan worden. Buikdanseres Laetana laat u met haar vakkundige show op een onvergetelijke manier kennis maken met deze bijzondere dansvorm. Zij schept met haar fonkelende verschijning een mysterieuze sfeer…

SPAANSE DANS

Back_Stage_Kitty_Hagen_dans_18

LOS DE MALAGA
Spanje, eeuwenoud in geschiedenis en cultuur met prachtige folklore. Spaanse dans, kracht, expressie, hartstocht, muziek, gebaren, ritme en gratie vormen samen een verrassende eenheid. Het danspaar Los de Málága in authentieke kostuums presenteert een dansrijk en enerverend programma bestaande uit regionale, flamenco en klassieke Spaanse dansen. Een kennismaking met alle facetten van de rijke Spaanse danscultuur.
Dit duo geeft tevens workshops.

Back_Stage_Kitty_Hagen_spaanse_dans

LUNA E ALTA MAR
Dit dansgezelschap biedt u een echt Spaans feest! Wervelend gitaarspel, meeslepende zang en onnavolgbaar ritmisch voetenwerk. Luna e Alta Mar bestaat uit een vaste bezetting met zangeres/danseres La Kika, twee gitaristen en twee danseressen. Zij voeren het publiek mee naar exotisch Andalusië, achter de Costa del Sol. Een gevarieerd programma vol hartstocht, verleidingskunst, melancholie en uitbundige vrolijkheid. Tevens een grotere bezetting mogelijk met speciale gasten uit Sevilla. Luna e Alta Mar, een onvergetelijke

ARGENTIJNSE DANS – TAP – AFRIKAANSE DANS

Back_Stage_Kitty_Hagen_dans_3

TANGO COMPANY
Ergens in de tweede helft van de 19e eeuw wordt in de grote steden rondom de Rio de la Plata een nieuw muziekfenomeen geboren: de Argentijnse Tango. Immigranten luisteren naar elkaars cultuur en versmelten zo in taal, muziek, dans en gewoontes. De tango is vooral een uiting van het leven in dit Rio-de-la-Plate-gebied. De teksten passen bij het milieu waarin ze ontstonden en zijn soms uitermate grof. Daardoor heeft het lang geduurd voordat de tango werd geaccepteerd in de hogere sociale klassen in Argentinië. Toen de dans de oceaan overstak naar Parijs, was Europa al snel in de ban van de klanken en bewegingen. Tango Company verzorgt demonstraties en workshops.

Back_Stage_Kitty_Hagen_dans_5

TAPTRONIX
Een kostuum uit 1940, een hoed, een vlinderstrik en witte handschoenen. Electronische tapschoenen verbonden met een synthesizer! Een nostalgisch liedje hier, een futuristische sound daar en verbazingwekkende klanken, ritme en geluidseffecten tussendoor. 
Taptronix, een combinatie van tap en electronica, is een act waarin een mengeling van ritme en speciale effecten zorgt voor een show vol verrassingen. Tapdans van de 21e eeuw, die het publiek nog lang zal bijblijven!

ROSITA SOLA
Eén van de weinige dansgroepen in Nederland die zich gespecialiseerd heeft in Afro-Amerikaanse dansstijlen. De dansers van Rosita Sola bieden een wervelende show.

SAMBA – SALSA – TROPICAL

Back_Stage_Kitty_Hagen_dans_11

TUDO BEM
De dansers en danseressen gaan gekleed in prachtige kostuums en brengen een repertoire dat voor een deel bestaat uit opzwepende samba’s. De enthousiaste dansers zullen het publiek met volle teugen laten genieten en uitnodigen om zelf mee te dansen.
Tudo Bem is op haar best als ze begeleid wordt door hun vaste groep percussionisten.

Back_Stage_Kitty_Hagen_dans_10

PASSARELA
Een exotische dansgroep die een Braziliaanse sambashow presenteert. De kern bestaat uit minimaal 7 danseressen. De samenstelling is rijk gekleurd en participeren diverse nationaliteiten. De groep treedt bij voorkeur op met Braziliaanse percussionisten die Batacuda-muziek maken.

Back_Stage_Kitty_Hagen_dans_6

CARIBBEAN BRASS INTERNATIONAL & CARNIVAL DANCE SHOW
Deze Caraïbische brassband is een lopend dansorkest. De band bestaat uit een aantal blazers en drummers. De muzikanten zijn jongeren uit het Caraïbisch gebied en Afrika, allen tegenwoordig woonachtig in Amsterdam. De Carnival Dance Show bestaat uit een groep exotische danseressen in prachtige kostuums, die een dynamische dansshow geven. Als u het hier ni

Back_Stage_Kitty_Hagen_dans_8

COCADINHAS
Sambashow: Het Braziliaanse carnaval herleeft in deze opzwepende show. U wordt herinnerd aan zwoele avonden op de Copa Cobana, het swingende ritme van Rio de Janeiro. Heerlijke samba en Braziliaanse traditie met fonkelende kleding en ruisende veren.

Tropical Beachparty: Eén zangeres en twee danseressen in een sprankelende show. Zij weten met eigentijdse tropische songs een sfeer te creeëren, die u het gevoel geeft op een zonovergoten eiland te zijn aangekomen. Het publiek kan tijdens deze party volop meezingen en meeda

SHOWBALLET

Back_Stage_Kitty_Hagen_dans_13

ARTIMOVE
Made to move…! Zien bewegen, doet bewegen. Als Artimove op een festiviteit verschijnt, gaan de voetjes gegarandeerd van de vloer. Van swingende streetdance tot energieke can-can, van traditionele countrystyle tot eigentijdse hiphop. Artimove zet een perfecte en aanstekelijke show neer. Met vier, vijf, acht of tien danseressen, zo groots u wilt!

Back_Stage_Kitty_Hagen_dans_14

DEO DANCERS
De stijl van de Deo Dancers is een ware cocktail van de meest uiteenlopende hedendaagse dansstijlen, die zich laat beïnvloeden door traditionele culturele dansen.     U vraagt, zij dansen! De Deo Dancers hebben voor elk thema een dansshow, zoals bijvoorbeeld Saturday Night Fever, Kerst, Afrikaans, Zuid-Amerikaans, Frans, Oosters, Western en zelfs

Back_Stage_Kitty_Hagen_dans_16

FAFA INTERNATIONAL
Professionele dansers en danseressen met ruime ervaring in de showbizz en TV-wereld.  FAFA International heeft meegewerkt aan concerten van o.a. Frans Bauer en Marco Borsato tot Shirley Bassey en André Rieu. TV-presentaties staan op hun naam en zij zijn zowel in binnen- als buitenland veelgevraagde artiesten. FAFA International heeft een uitstekende reputatie en heeft al jaren een gerenommeerde naam.

MODERN DANCE

Back_Stage_Kitty_Hagen_modern_dance_4

ISH
Acrobatische stunts, dans op inline skates, streetdance en breakdance. ISH werd eind 1999 opgericht door Marco Gerris. Hij had het idee ontwikkeld om een voorstelling te maken met disciplines van de straat en uit het clubcircuit, disciplines geïnspireerd op popconcerten en videoclips, maar ook op cartoons, videogames en films.
ISH verzorgt diverse schoolprojecten en demonstraties op locatie.

Back_Stage_Kitty_Hagen_modern_dance_2

BRUCE DANCE FACTORY
Een flinke dosis groove en attitude, toegevoegd aan vetgemixte trendy muziek, geeft een idee van de wervelende dansshow van Bruce Dance Factory. De combinatie van hiphop, funk, breakdance en streetdance resulteert in freestyle dansproducties.

Back_Stage_Kitty_Hagen_modern_dance_3

FRACTALS
De “Twilight Zone”, het schemergebied tussen hemel en aarde. Twee dansers annex turners, twee danseressen met vlaggen met in het middelpunt een in wit gehulde, engelachtige verschijning. Terwijl de danseressen elkaar met de kleurige vlaggen afwisselend aantrekken en afstoten, zoeken de turners geborgenheid onder de vleugels van hun beschermengel. Vervolgens komen zij weer tevoorschijn en met de vlaggendanseressen tasten zij de grenzen van het onbekende gebied af, waarin alles draait om de mysterieuze jonge vrouw in hun midden. Fractals geeft hiermee een prachtige openingsact met een mengeling van klassieke klanken, stevige ritmes, wapperende vlaggen en lichteffecten.

VOLKSDANSEN

Back_Stage_Kitty_Hagen_dans_23

LES PRÉCIEUSES RIDICULES
Waan uzelf in het Frankrijk van de 18e eeuw! De dansen van dit gezelschap ademen de sfeer uit van de vorstelijke balzalen, maar ze drijven ook de spot met de protserige deftigheid van de toenmalige adel en gegoede burgerij. Les Précieuses Ridicules houdt zich bezig met hof- en gezelschapsdansen in schitterende galakostuums die naar historische voorbeelden zijn nagemaakt. Gedanst wordt er op authentieke muziek van onder ander Mozart en Strauß.

Back_Stage_Kitty_Hagen_dans_24

HOLLANDSE VOLKSDANSEN
Traditie en folklore in kleding en dans. Uitermate geschikt voor optredens tijdens braderieën, historische optochten of jubilea.

OVERIGE ACTS

Back_Stage_Kitty_Hagen_paaldanseres2

PAALDANSERES
Of ze nu op haar eigen muziek danst of op muziek voor haar gekozen, ze is altijd één brok energie! De muziek die ze zelf uitkiest is altijd no-nonsens, gemaakt om op te bewegen. Als u geluk heeft en haar een dansshow ziet opvoeren, bent u getuige van haar sensualiteit, vrouwelijkheid en vertellende manier van bewegen.

Back_Stage_Kitty_Hagen_overig_dans_act_6

DANSERS MET VUUR
Passioneel, gedreven en vurig. Dat is de show die deze danseressen u bieden. Op stelten en met poi’s in hun handen brengen zij vuur en vlam onder de toeschouwers.
Hun black-light show is onovertrofffen!

Back_Stage_Kitty_Hagen_overig_dans_act_1

KOORDDANSER
Hoog boven de hoofden van zijn publiek haalt deze artiest duizelingwekkende stunts uit op een smal, lang koord.
Don’t try this at home!

LANCE SPRING

Funky Mime is snel, grappig en gek. Streetdance, komedie en slapstick zijn gecombineerd met scherpe humor tot een zeer vermakelijke act. Denk aan Eddie Murphy, Michael Jackson en Coc de Clown, meng hierbij wat Engelse klasse en u krijgt een idee van deze verrassende artiest. Met de combinatie van romantiek, danstechnieken en perfecte timing heeft Lance een populaire interactieve show gecreëerd.
Funky Love is een mobiele disco-act uit de jaren ’70. A blast from the past! Met een boombox aan discohits, funky bewegingen, een karakter met charisma en een “winning smile” zorgt Lance voor een gegarandeerd succes, “to make you boogie”!

Back_Stage_Kitty_Hagen_overig_dans_act_7

VAMPIRELLA
Danseres die zorgt voor griezels langs je rug, klapperende tanden, het angstzweet breekt je uit… en toch gracieus, sensueel, heftig en uitbundig. Imponerend door haar toewijding en virtuoze beheersing van techniek. Vampirella heeft tal van pijlen op haar boog, waaronder zwaarddansen en een optreden als de “Zwarte Vamp”.