Circus in de Zorg. Met circus is er geen andere kunst waar het verstand zo plaats maakt voor het hart. De mooiste kunstvorm is immers om anderen blij te maken!
Ons doel is dan ook om de juiste sfeer van Circus te laten beleven.

Ouderen in de zorg

Circus Fantâsia verzorgt circus in zorg instellingen, speciaal afgestemd op het vermaak van ouderen. Compleet met Circustent of met Circusdecoratie op uw locatie.
De voorstelling is een mix van Circus en Theater vol passie en humor met herinneringen, ontroering en een gulle lach! Voor de bewoners waarvoor het niet mogelijk is
om de voorstelling te bezoeken gaan wij met onze Circusartiesten op huiskamer bezoek. De artiesten van Circus Fantâsia zorgen voor een onvergetelijke beleving.
Zo is het voor iedereen een feestelijke Circus dag!

Wij komen met ons complete Circus bij u op locatie!

Zorginstellingen & Complexen  – Verpleeghuizen – Woongroepen & Projecten – Zorgboerderijen – Ziekenhuizen

– De voorstelling wordt op maat gemaakt!                                          – Mogelijkheden vanaf 30 minuten met of zonder tent.
– Circus op locatie met artiesten en decoratie.                                   – Circus in combinatie met workshop projecten voor begeleiders.
– Circus met Knuffel-Dieren-Dag.

Knuffeldieren voor ouderen

Denk eens aan een ‘Knuffel-Dieren-Dag’ Hoe heerlijk is het niet om van dichtbij kennis te maken, aan te raken en zelfs te knuffelen met verschillende dieren.
Denk hierbij aan Cavia’s, Konijnen, Kippen, Pony’s, Alpaca’s een Lama of zelfs een Kameel. Ook is het mogelijk een Reptielen demonstratie te presenteren.

Voor mensen met een beperking

Zorg voor een circus waarin de beleving voorop staat, met Circus Theater Fantâsia.
Rekening houdend met prikkels die elkaar afwisselen, van enthousiast naar rust. Waarneming van kleuren, geuren, visuele beelden en muzikale beleving, veel of weinig interactie. Een programma met een mooie mix van Circus en Theater afgestemd op ons bijzondere publiek!
De artiesten van Circus Fantâsia zorgen voor een onvergetelijke voorstelling. Zo is het voor iedereen een feestelijke Circus dag!

Wij komen met ons complete Circus bij u op locatie!

– De voorstelling wordt op maat gemaakt!                                                          – Mogelijkheden vanaf 30 minuten met of zonder tent.
– Circus op locatie met artiesten en decoratie.                                                  – Circus in combinatie met workshop projecten voor begeleiders en cliënten.
– Circus met Knuffel-Dieren-Dag.

Knuffeldieren

Denk eens aan een ‘Knuffel-Dieren-Dag’ Hoe heerlijk is het niet om van dichtbij kennis te maken, aan te raken en zelfs te knuffelen met verschillende dieren. Denk hierbij aan Cavia’s, Konijnen, Kippen, Pony’s, Alpaca’s een Lama of zelfs een Kameel. Ook is het mogelijk een Reptielen demonstratie te presenteren.

Referentie:

Een fantastisch project ‘Circus De Kleine Wereld’

In samenwerking met Stichting Mauw, productie en regie Pieter Stellingwerf heeft Kitty Hagen Creations meegewerkt aan deze productie m.b.t. de Circusacts. Een intensief maar met een oh zo dankbaar en ontroerend eindresultaat. De voorstelling is in een echte Circustent met alles erop en eraan gespeeld in Friesland. Onze artiesten zaten zelfs in echte caravans!

In deze Circus theatervoorstelling De kleine wereld worden de zaken omgedraaid. Iedereen die geen handicap heeft, behoort per definitie tot de minderheid in de kleine wereld en wordt ook gedwongen om minderwaardige werkzaamheden te doen. Met de voorstelling hopen we duidelijk te maken dat een normale wereld betekent:  openstaan voor en mogelijkheden bieden aan anders denkenden en functionerenden.

Naast deze extrinsieke factor beoogt de stichting ook een intrinsieke werking. We willen een voorstelling realiseren waarbij jongeren met een beperking samenwerken met professionele acteurs en muzikanten met als doel deze jongeren te laten ervaren om, samen met anderen, iets neer te zetten waar ze trots op zijn.
Door deze theaterervaring zullen ze nieuwe dingen in zichzelf ontdekken, grenzen leren opzoeken en doorzettingsvermogen moeten tonen.
Niet alleen de voorstelling zelf, maar vooral ook de weg er naartoe zal een inspirerende en verhelderende belevenis zijn, zowel voor deelnemers als voor het publiek.
De productie is een samensmelting van locatietheater, muziek en circusacts. Een groot verhaal over een kleine Circus familie!

Van Zorgboerderijen t/m Woongroepen en projecten

Wat fantastisch was het op woonboerderij Kleurrijk en wat een fijne reacties op Landgoed Craeyenburch. Blije gezichten en veel vrolijkheid dat is ons grootste applaus, daar doe je het voor! Dank jullie wel voor de knuffels! Op woonboerderij Kleurrijk is de voorstelling een combinatie geworden van ingestudeerde circusacts van de bewoners met een lichte verstandelijke en lichamelijke handicap en de Circusartiesten van Circus Fantasia. De tent zat vol en ons publiek waren familieleden en vrienden.
Op Landgoed Craeyenburch was het een feestelijke familiedag en kon jong en oud, cliénten en begeleiders, omwonenden met hun kinderen genieten van de voorstelling van Circus Fantasia in combinatie met allerlei andere activiteiten. Circus helpt in de zorg om even alle nare dingen opzij te zetten.

Jeugdzorg en Overige instellingen

Circus Fantâsia in het Theater zoals bij de dag van de Mantelzorgers in Veenendaal Theater Lampegiet.
De voorstelling was op maat gemaakt met een magische openingsact act waarbij de directeur verscheen.
Er was gekozen voor 2 verschillende voorstellingen met thema’s als Cirque Magique en Woodstock ‘Back tot he Sixty’s

Psychiatrische kliniek Veldzicht te Balkbrug

Tweemaal heeft Theater Circus Fantasia deze instelling bezocht. Eenmaal compleet met Circustent en 1 maal op locatie met decoratie.
Een bijzondere ervaring!

Theater Circus Fantasia op maat gemaakte voorstellingen en projecten!

Van één enkele act t/m complete programma’s op locatie of in de tent.
Geschikt voor vele instellingen, jeugdzorg, penitentiaire inrichtingen, ziekenhuis en overige instellingen. Wij weten het allemaal; lachen is gezond!